single-projects.php

BUILT WITH:
BROOKFIELD


Bringing a restrictive 15th floor
workspace to life.

Project Manager:

BURO FOUR

Architect:

BASHA FRANKLIN

Quantity Surveyor:

EXIGERE

M&E:

CHAPMAN BDSP

Form of Contract:

2018 DESIGN & BUILD

Size:

8,000 SQ. FT

Programme Period:

12 WEEKS

The Brookfield Office Fit-Out

The Citypoint building has a small and restrictive footprint. The space was transformed into a light space through maximising the ceiling height and using natural light to draw visitors through.

Brookfield took the fifteenth floor in a landmark building with a vision to create a work environment where people would both feel appreciated and perform well. A space where the team would genuinely want to spend time in.

Blending Contemporary and Classic Design

The lift lobby lined with hand textured glass seamlessly connects to the reception, collaborative workspace and the meeting rooms through the oak chevron flooring. A careful mix of workspaces either sides of the client area with rich and luxurious materials have created an agile working environment with a distinct design twist.

Oak ceiling rafts created in two different finishes to compliment both the front and back of house design bring warmth to the scheme against the exposed concrete columns and walls. With fantastic views of the entire capital, each space was carefully designed to take advantage of the light and views whilst managing acoustic levels.

Building in an innovative AV system to support their global communications was also a key design element.

Fit-Out Facts

  • Industrial Aesthetic
  • Split demise – Cat A fit out and Cat B fit out from shell and core.
  • Self-service café, pantry, comms room and IT build room, innovative AV system, access fabric panels to disguise riser doors
  • High volume of high end and specialist finishes; 10 different concrete mock-up treatments of existing columns to create the desired finish of the exposed concrete
  • This was a fast track project with lots of change late on in the programme including very late AV information
  • Changes were absorbed by having the correct subcontractors on board from the outset, BW’s understanding of potential containment routes and future proofing the construction